Kiállítások

2005.09 AKKU: +Műhely Csoport

Akku: +Műhely Csoport bemutatkozó kiállítása a Budapest Galériában

Budapest Galéria Lajos utcai kiállitóháza

 

 

A Magyar Fotóművész Szövetség legaktívabb, középgenerációjából alakult +Műhely Csoport elsõ bemutatkozó kiállítása a Budapest Galéria Kiállítóházában. A tárlat célja a fotóművészet spektrumának bemutatása. 

 

A +Műhely csoportot az az igény vezeti, hogy egymást stimulálva, egymásra hatva alkosson. A 21 fõbõl álló fotóművészeti csoport öngerjesztés céljából jött létre, hogy akkumulálják a szakmát, összegyűjtsék és megsokszorozzák az erõket/energiákat. A szakmán belüli párbeszéd egyik sarokpontja a munkának.

 

Az aktív fotósgeneráció legfrissebb, 2004-2005-ös munkái ezen a bemutatkozó tárlaton az azonos műfaji platform helyett sokkal inkább a fotóművészet spektrumának bemutatását tűzte ki célul: a riporttól a kísérletezõ, médiák közötti átjárhatóságot kutató fotográfiákig terjedõen.

 

A +Műhely csoport szándéka az, hogy a jövõben a fotográfia szempontjából fontos filozófiai kérdések köré szervezõdõ, tematikus gondolatokra felépített, a világra reflektáló és azon nyomot hagyó munkákat hozzon létre. 

 

A +Műhely Csoport tagjai:

Barta Zsolt Péter, Benkõ Imre, Bozsó András, Drégely Imre, Frankl Aliona, Gábor Enikõ, Hajdú József, Halas István, Haris László, Herendi Péter, Illés Barna, Jokesz Antal, Kemenesi Zsuzsanna, Kerekes Gábor, Minyó Szert Károly, Pácser Attila, Szilágyi Lenke, Stalter György, Telek Balázs, Tóth György, Vékás Magdolna.Megnyitotta: Török Tamás

 

Helyszín: Budapest Galéria Kiállítóháza (1036 Budapest, Lajos utca 158.)

 

Részlet Szegö Gyorgy irásából:

 

"Minyó Szert Károly az igazi szent összmüvészet igényével kisérletezik. Egyprofán, fragmenteknek hódoló, analitikus korban, amelyikben ez a holisztikustörekvés már-már megmosolyogtató, parodisztikus hatású. Az önmaga általfelhordott emulziótól a saját fejlesztésü "ó-görög" képkeret plasztikáigminden ünnepélyes - kivéve az alkotó alanyi fotóit. A heroikus-banáliskontraszt zavarba ejtö."

 

Megjelent a Fotómüvészet 2005 December-i számában (XLVIII. évfolyam 5-6 szám)